Африканска жега ни удря днес, но за кратко

Африканска жега ни удря днес, но за кратко
A A+ A++ A

Съботният ден ще ни донесе много слънчеви часове. Затоплянето ще продължи, като очакваните максимални температури ще са между 28-32°С. Традиционно най-високи очакваме да са температурите около Видин и района на Сандански – до 33-34°С. 

Късно след обяд и през нощта срещу неделя над планините и в Предбалкана ще се развива купесто-дъждовна облачност и на изолирани места са възможни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб северозападен вятър.

Времето в планините ще е подходящо за туризъм. Ще е предимно слънчево и топло. Късно след обяд и през нощта срещу неделя над планините и в Предбалкана ще се развива купест-дъждовна облачност и на изолирани места са възможни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от северозапад . Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха ще се повишат и ще са между 22°-25°. Температурата на морската вода - 15°-17°. 

Прогноза за ФПЧ - Не се очакват замърсявания в големите градове - нивата на фини прахови частици в атмосферата ще са в норма.

Времето в София – През нощта срещу събота ще е ясно. През деня времето ще е предимно слънчево и ще се затопли. Очакваните минимални температури ще са около 11°С, а максималните - до 29°С. 

Времето в Балканите – През следващите 48 часа те ще попадат под влиянието на мощен пренос на по-топла и суха въздушна маса от Северна Африка, която ще повиши температурите у нас и на полуострова. Над по-голямата част от Балканите ще преобладава разкъсана, предимно средна и висока облачност, която след обяд ще намалява до слънчево време. Следобедни валежи очакваме над Северозападните Балкани и Централна Сърбия. По-значителни ще те над Североизточна Румъния и Молдова. 

Източник: MeteoBalkans.com

Снимка: Pixabay

 

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"