Кирил Петков опитва да уреди доставки на газ от Израел

Кирил Петков опитва да уреди доставки на газ от Израел
A A+ A++ A

Премиерът Кирил Петков проведе среща с президента на Израел Ицхак Херцог. Двамата лидери обсъдиха активното сътрудничество между двете държави, издигнато на ниво стратегическо партньорство в последните години, съобщи правителствената пресслужба, цитирана от БТА. 

Българският министър-председател бе категоричен, че взаимното доверие и отличното сътрудничество между България и Израел ще продължат да се развиват и в нови области от взаимен интерес.  

Премиерът Петков подчерта голямото значение, което страната ни отдава на отношенията си с Израел, които имат дълбоки исторически корени и са укрепени от героичния акт на спасяването на българските евреи по време на Втората световна война, се казва в съобщението. 

В контекста на разговора за задълбочаването на двустранното икономическо сътрудничество, акцент бе поставен върху енергетиката и възможностите за партньорство между двете държави. В рамките на разговора Петков отбеляза, че приоритет за българското правителство е гарантирането на енергийна сигурност на страната, като в тази връзка диверсификацията на доставките на газ е ключов елемент.

Сред останалите теми на разговора между българския министър-председател и израелския президент Ицхак Херцог  бяха потенциалните възможности в сфери като туризъм, сигурност, инвестиции и иновации, допълва правителствената пресслужба.

#Кирил Петков #газ #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »