А1 България придобива СТЕМО - една от най-големите български IT компании

А1 България придобива СТЕМО - една от най-големите български IT компании
A A+ A++ A

A1 България, част от А1 Group, ще придобие 100% от дяловия капитал на една от най-големите български IT компании -СТЕМО. Сделката е част от дългосрочната стратегия на А1 да се развива като един от пазарните лидери в сферата на ICT бизнес услугите. Със своя дългогодишен опит на българския пазар, ноу-хау и висок професионализъм, А1 и СТЕМО заедно ще предоставят широко портфолиоот високотехнологични услуги за корпоративни клиенти. Колаборацията в областта на системната интеграция на ИТ инфраструктура,мрежова свързаност, киберсигурността, разработка и внедряване на софтуер ще доведе до съществени синергии, възможности за растеж и ползи за потребителите на IT услуги.

А1 е водеща компания по отношение на предоставянето на ICT и IoT решения за бизнеса, базирани на NB-IoT технологията, като предлага пълното портфолио услуги - от софтуер до хардуер и системна интеграция. Компанията разполага с модерни центрове за данни в няколко града в страната, а сред партньорите ѝ са водещи технологични фирми в световен мащаб като Cisco, Dell, IBM, f5, SAP, Acronis и други.

„Придобиването на СТЕМОще допринесе за разширяване на присъствието ни на пазара на бизнес IT решения. Присъединяването на компанията към семейството на А1 ще подпомогне общата ни цел да решаваме по-бързо и още по-качествено предизвикателствата пред бизнеса и публичните организации с помощта на технологиите. Сделката е естествена стъпка в развитието на нашата ИТекспертиза и ще ни позволи да предлагаме все по-комплексни технологични решения на компании от всякакъв мащаб. Вярвам, че опитът ни в Software as a Service, Infrastructure as a Service и киберсигурност, в съчетание с дългогодишната експертиза на СТЕМО, ще доведе до развитие на целия пазар на високотехнологични решения в страната“, коментира сделката Александър Димитров, главен изпълнителен директор на А1 България.

„СТЕМО е фирма с 31 годишна история. Винаги сме били водеща ITкомпания в страната. Гордеем се с уменията и професионализма на хората, с които работим заедно толкова дълго. Присъединяването ни към групата на А1 ще позволи да използваме по-пълноценно нашите възможности и да предлагаме ITуслуги на повече международни клиенти. Сигурен съм, че това е ново предизвикателство и възможност за целия екип на СТЕМО. Синергията между СТЕМО и А1 ще доведе до повишаване на нивото на технологично развитие в страната“, коментира Георги Тихов, управител на СТЕМО.

Дългогодишният опит на СТЕМО на българския пазар обхваща пълно портфолио от ICT услуги, като изграждане на IT инфраструктура, облачни и управляеми услуги, SAP/ERP интеграция, разработка и внедряване на софтуер,доставка и поддръжка на хардуер.

СТЕМО е партньор на множество международни технологични компании като SAP, Microsoft, Cisco, VMWare, Veeam, HP Inc., HPE, Dell, Fujitsu, Lenovo, Canon, Xerox, Lexmark и други, и е реализирала редица проекти за някои от най-големите организации в частния и публичния сектори.

A1 България ще финансира сделката чрез наличния си капитал, а стойността ѝ няма да бъде публично оповестявана според договорката между участниците в нея. Придобиването подлежи на одобрение от съответните регулаторни органи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"