Киев призна, че Москва продължава опитите да засили офанзивата си в Източна Украйна

Киев призна, че Москва продължава опитите да засили офанзивата си в Източна Украйна
A A+ A++ A

Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи днес, че руската армия продължава опитите да засили офанзивата си в няколко сектора на фронта в Източна Украйна и е нанесла ракетни и въздушни удари по инфраструктурата на страната, предаде АП, цитирана от БТА.

Според Родион Мирошник, говорител на сепаратистката Луганска народна република, вече около 8000 украински войници са в плен на сепаратистите в Донецк и Луганск. По думите му броят на пленниците се увеличава всеки ден със "стотици". Твърденията на Мирошник не могат да бъдат потвърдени от независим източник, отбеляза АП.

Същевременно говорителят на Министерството на отбраната на Русия обяви, че руски системи за противовъздушна отбрана са свалили край Одеса военнотранспортен самолет с чуждестранни оръжия и един украински хеликоптер.

По думите на генерал Игор Конашенков в Херсонската и Луганската област са били унищожени 13 украински дрона, както и два безпилотни разузнавателни апарата "Ту-143 Рейс", съветско производство. Генералът каза още, че чрез руско оръжие с прецизно насочване е разрушен украински център за радиоелектронно разузнаване в Николаевската област и са били убити 11 украински войници и 15 чуждестранни специалисти. На територията на така наречената Донецката народна република е бил поразен зенитноракетен комплекс "Оса-АКМ", а в Харковската област - радиолокатор.

Конашенко обобщи, че за последното денонощие руски ракети и артилерия са поразили над 500 обекта на украинските въоръжени сили, включително 62 командни пункта, 407 места, на които е била съсредоточена военна техника и сили , 47 артилерийски и минометни подразделения и три склада с муниции. 

#Москва #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"