Националният план за въвеждане на еврото влезе за обсъждане на заседанието на МС

Националният план за въвеждане на еврото влезе за обсъждане на заседанието на МС
A A+ A++ A

Националният план за въвеждане на еврото през 2024 година влезе за обсъждане на заседанието на Министерския съвет. Това стана ясно от думите на премиера Кирил Петков преди началото на заседанието. 

По-рано днес в Народното събрание от ПГ на "Има такъв народ" обясниха, че тази точка ще бъде разглеждана, въпреки че не фигурира в първоначалния дневен ред.

Депутатът от ИТН Любомир Каримански заяви, че на два коалиционни експертни съвета е било договорено преди да влиза тази точка да има анализ на ефектите от въвеждането на единната европейска валута. 

„Този анализ трябваше да бъде изготвен между Министерството на финансите и Българската народна банка и съответно трябваше да включва основните промени, ползи, разходи и всички предизвикателства, които стоят пред страната ни за въвеждане на еврото в България“, посочи Каримански.

По думите му преди да има такъв подробен анализ, така както е било записано и в коалиционното споразумение, не би трябвало да се приема техническият и оперативен план за въвеждане на еврото. 

#евро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"