Пийте като местен! Най-доброто ръководство за международни напитки

Пийте като местен! Най-доброто ръководство за международни напитки
A A+ A++ A

Звънтенето на чаши е чудесен начин да се запознаете с нови хора, да се насладите на времето с приятели или семейството си и да празнувате малките неща в живота.

Макар че може би знаете как да вдигате наздравица на безброй различни езици, всеки пътешественик трябва да знае каква напитка да опита, докато изследва нова и вълнуваща страна, защото всички ожадняваме, нали?

Ето някои от най-добрите напитки от цял ​​свят:

1. Перу – Pisco Sour

Със сигурност ще ожаднеете малко, докато пътувате до древния град на инките Мачу Пикчу, така че е важно да знаете как да празнувате след това! Националната напитка на Перу е Pisco Sour, неустоим алкохолен коктейл с основен акцент ликьора от писко, яйчен белтък и сок от лайм. Знам какво си мислите, яйчен белтък в коктейл? Това е основна съставка на Pisco Sour и въпреки че не осигурява много вкус, вместо това добавя толкова много текстура към коктейла, което го прави направо копринен. Можем да гарантираме, че няма да можете да изпиете само едно, така че чувствайте се предупредени!

2. Бразилия – Кайпириня

Никой не знае как да се отпусне и да купонясва като бразилците. Напитката по избор в Бразилия е вкусна кайпирина. Направено с бразилски дух, известен като cachaça, захар, лед и смачкан пресен лайм. Сокът от лайм се смесва със захарта, създавайки перфектната комбинация от сладко и кисело, всичко допълнено със смъртоносна доза cachaça, ще купонясвате като истински бразилец след само едно или две от тях!

3. Италия – Кампари

Кампари е горчив италиански аперитив, с яркочервен цвят и уникален вкус. Кампари има силен горчив вкус на портокал, който е в основата на много вкусни коктейли. Всяко посещение в Италия по всяко време на годината изисква Campari.

4. Франция – Абсент

Зелената фея. Дяволът в зелена бутилка. С толкова много имена и огромна репутация, френският ликьор Абсент е една от най-алкохолните напитки в света с около 80% (понякога и по-високо) съдържание на алкохол. Някои дори казват, че абсентът променя съзнанието и е халюциногенен, дотолкова, че е незаконен в някои части на света. Легална вече във Франция след повече от 100 години, тази известна напитка трябва да се опита. Какво гласи поговорката? Абсентът кара сърцето да става по-смело? Можете само да гадаете, докато не опитате сами!

5. Виетнам – Bia Hoi

Bia Hoi е една от най-евтините бири в света, да не говорим за една от най-освежаващите и ароматни! Един Bia Hoi ще струва 5000 VND, което се равнява на 25 цента (USD). Bia Hoi е местна улична бира, която е изключително лека и освежаваща във влажния виетнамски климат. Bia Hoi се прави всяка вечер в Ханой и след това се доставя до няколко питейни заведения, пръснати из стария град и се продава, докато бурето се изпразни. Bia Hoi се прави без никакви консерванти и трябва да се консумира в рамките на 24 часа от производството, което го прави най-прясната бира в света

6. Япония – Саке

Докато посещавате Япония, не забравяйте да се насладите на чаша саке, световно известна алкохолна напитка, приготвена от ферментирал ориз. Считано за една от най-старите напитки в света, саке е неразделна част от японската култура и история. Сакето може да се сервира горещо или студено в зависимост от вида на сакето, което пиете, и може да има забележимо различен вкус. Националната напитка на Япония често се пие от малка порцеланова чаша, известна като саказуки.

7. САЩ – Бърбън

САЩ могат да претендират за редица много вкусни напитки, с вината от Калифорния, крафт бири в Ню Йорк и множество други, но е трудно да се спори колко добър е американският бърбън. Бърбънът се прави от царевица и получава своя отличителен вкус от отлежаването в дървени бъчви. Сервира се в зависимост от вкуса.

8. Мексико – Текила

Макар че повечето хора имат отрицателна връзка с текилата след някоя тежка нощ, но мога да гарантирам, че не са били в Мексико. Едва когато отидеш в Мексико, разбираш колко добра може да бъде текилата. Ако ви дразни на стомаха и не можете да се насладите на текилата направо, тя винаги е добре дошла в една маргарита!

9. Куба – Мохито

Мохито е класически кубински коктейл, който избухна с популярността си по целия свят. Традиционното мохито се приготвя от бял ром, захар, лайм, газирана вода и прясна мента. Перфектната комбинация от сладост, цитрусови плодове и мента допълват рома, което го прави популярна лятна напитка.

10. Испания – Сангрия

Сангрия по същество е винен пунш, пълен с вкусни плодове, но е много повече от това, защото тук, в Испания, това е начин на живот. Няма истинска традиционна рецепта, тъй като всяко място сервира своя собствена вариация на вкусна сангрия. Може би ще трябва да направите обиколка за сангрия в Испания... нали знаете, за проучване!

#алкохол #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »