Бил Гейтс с прогноза за появата на нова "ужасяваща" пандемия скоро

Бил Гейтс с прогноза за появата на нова "ужасяваща" пандемия скоро
A A+ A++ A

Според основателя на Microsoft Бил Гейтс ни очаква нова пандемия. И това може да се случи в следващите 20 години. В интервю за El Diario той отбеляза, че може да се появи пандемия от вирус, който вече знаем.

Гейтс смята, че тази инфекция може да е вид грип или коронавирус. Най-вероятно в този случай ще бъде възможно бързо да се направи ваксина. Той обаче призна, че пандемия може да възникне и от патоген, разработен от човек - "биотерорист".

Той нарече такъв сценарий „ужасен“, защото в този случай такъв вирус може да се разпространи едновременно на различни места. Още един вариант - това не е мутация и не развитие на вирус, а излизането му „от естествения свят“.

Подобен сценарий е възможен поради факта, че хората нахлуват в нови екосистеми и може да се появи нов вирус поради изменението на климата. Бил Гейтс оценява вероятността от подобно развитие на събитията на 50%.

Говорейки за маймунската шарка, той отбеляза, че тя го плаши, но Гейтс не вярва, че може да възникне голяма пандемия поради това заболяване.

#Бил Гейтс #пандемия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »