Разследват версия за скрит психичен проблем на майката, убила дъщеря си

Разследват версия за скрит психичен проблем на майката, убила дъщеря си
A A+ A++ A

Лекарите в пловдивската УМБАЛ "Свети Георги" се борят за живота на 31-годишната Лиляна Халкалиева.

Трагедия потресе пловдивското село Желязно. 8-годишно момиченце беше намушкано с нож, след което почина. Вероятният извършител е майката на детето, която също е с прободни рани след опит за самоубийство. Тя е с опасност за живота и е настанена в Университетската болница "Свето Георги" в Пловдив. Предстои ѝ операция. Разследващите работят по всички възможни версии за случилото се - включително, че 30-годишната жена е имала психичен проблем, който е скрила от близките си. Жената облякла момиченцето си в празнична рокля в деня на трагедията, информира NOVA, запозната от свои източници. Подготвяла го е за Деня на детето – 1 юни.

Хората в селото са шокирани от случилото се. Съседи на семейството разказаха, че детето било кротко и невинно, а майката гледала детето си в много любов. Тя към момента била безработна.

 „Научих от полицията, която ме извика в сряда сутринта, Дойдох на място в качеството си на поемно лице”, разказа кметът на селото Валентина Узунова. По думите ѝ не е имало никакви индикации, че жената е способна на подобни действия. „Семейството е много скромно, много тихо. Не са конфликтни, не са проблемни хора и не можем да си обясним как се е стигнало до този инцидент. Бяхме подготвили празник за децата от селото по повод 1 юни, но за съжаление го отменихме”, допълни тя.

По думите ѝ 8-годишното момиченце завършило 1 клас в училище в Пловдив. „Доколкото знам семейството е финансово добре. Не ми е известно да са имали проблеми”, посочи кметът.

#Пловдив #майка #дъщеря

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"