Полицаи и надзиратели отново на протест, искат 25% по-високи заплати

Полицаи и надзиратели отново на протест, искат 25% по-високи заплати
A A+ A++ A

Полицаи и надзиратели на протест. В цялата страна служителите, които не са на работа, се събират пред затворите или полицейските управления, предаде НОВА.

Исканията на работещите в сектор „Сигурност” остават непроменени от миналата година насам - увеличение с поне 25% на заплатите, повече и постоянни социални придобивки, увеличение на щата. От двете ведомства - МВР и Министерството на правосъдието, казват, че за повече пари може да се говори след актуализация на държавния бюджет. На този етап конкретни цифри не се споменават.

Около 9 часа започна протестът на надзирателите в Централния софийски затвор. 

"В досегашните срещи с властта сме получавали много обещания, от които много малко са изпълнени. Дори не знаем за какво е насрочената за 16 часа в петък среща в Министерство на правосъдието", заяви представителят на синдикатите Емил Велков.

Според Албена Предоева от Синдикалната федерация на служителите на МВР няма конкретни параметри за реформите. "Искаме 25% увеличение на заплатите, даже са малко. Преди 2 години бяхме пропуснати", смята тя. И отрече протестите да са политически.

А Илия Хрисимов, заместник-председател на СФСМВР посочи, че са съкратени 28 административни отдела в областните дирекции, няколко полицейски участъка са закрити, ще бъдат открити нови. "Скептични сме относно начина, по който се прави т.нар. реформа", каза той.

Снимка: Стоп кадър/НОВА- архив

 

#протест #полицаи #по-високи заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »