Проф. Витанов пак с култов коментар на КОВИД и войната в Украйна

Проф. Витанов пак с култов коментар на КОВИД и войната в Украйна
A A+ A++ A

Проф. Николай Витанов даде кратка информация за пандемията и войната за 03 юни 2022 г. Математикът не подмина и темата за войната, като този път притиснат от времето по-сбито коментира и хода на военните действия.

По думите му сценарий "Синьо лято" продължава да е налице у нас, а план максимум е да го задържим цели 90 дни.  

В обзора си за военните действия, Витанов акцентира, че украинците нямат все още значителен успех, а водеща продължават да са руските сили. 

Ето какво пише той в профила си в социалната мрежа:

"Днес имам доста работа и затова, много накратко и почти нищо за войната. В понеделник ще направя по-голям обзор. Оставям ви отново за 3 дни в ръцете на моите пернати юрдеци и рецензентите ми от Ганковото кафене. Те, както винаги, няма нито една свястна прогноза да направят.

Пак да пиша: който смята, че тази информация, която давам, не е полезна или е фалшива, да не я чете. Четете кой на кого показал среден пръст в парламента и кой депутат се сбил с друг. Това е пътят към щастието, а не това, което е написано по-долу.

Сега по същество

Както винаги, първо пандемията, после войната.

Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.

Проверка на ситуацията с пандемията днес

1. Сценарият "Синьо лято" е стабилен - ден 19. Този сценарий е - караме си спокойно лято. Цел - да го държим стабилен 3 месеца (90 дни) за да няма проблеми през лятото.

2. Общата обстановка - Модифицирания Омикрон не успява да запали дифузното разпространение И така вече 65 дни след края на извънредната епидемична обстановка.

Ковид-кризата е прегазена.

Да видим с чисълца, каква е текущата обстановка.

3. Базовото репродуктивно число - днес е 0.92.

Под 1 е, значи обхватът на заразата продължава

да се свива. Сценарият "Синьо лято" е непоклатим.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, трябва да има дифузно разпространие.

Да видим няколко контролни чисълца за днес от индекса на дифузното разпространение

За страната - 0.06

София-град - 0.09

Пловдив - 0.06

Бургас - 0.05

Варна - 0.04

По южните граници

Благоевград - 0.05

Кърджали - 0.06

Смолян - 0.07

Хасково - 0.04

Ямбол - 0.07

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно разпространение - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространение

3. Под 1.00 - дифузната разпространение спира или съвсем го няма.

Днес, както се очакваше - никакви проблеми. Индексите са далеч под 1, няма дифузно разпространение. За страната, индексът е 16 пъти под критичната стойност. Планът за блокиране на разпространениено на модифицирания Омикрон чрез спиране на дифузното разпространение работи. Вече 65 дни.

Виждате какво е по морето. Варна - 25 пъти под критичната стойност, Бургас - 20 пъти под критичната стойност. Време за плаж. Непоклатимостта на сценария "Синьо лято" гарантира спокойна почивка на тези, които вече са на плажа.

За сведение - индексите в още няколко области

Шумен - 0.08

Търговище - 0.01

Велико Търново - 0.08

Видин - 0.03

Враца -0.10

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, проблеми няма. Индексите са десетина, че и повече пъти под критичната стойност. Обърнете внимание на Търговище. Там индексът е 100 пъти под критичната стойност. 100 пъти! Това е летвата за следващите, които ще борят пандемиите в бъдещето. Борете ги така, че индексите ви за дифузно разпространение да са 100 пъти под критичната стойност. Постигане ли е това? Постигано е.

3. Проверка за препълненост на болниците. Има ли препълнени болници? Няма. Нещата са под контрол.

Заетостта на леглата е десетки пъти под максималния капацитет. И продължава да спада.

4. Проверка за тотален локдаун. Какво беше това тотален локдаун? Сценарий "Синьо лято" е стабилен. Никакъв локдаун не се очаква. Държим така и няма да има проблеми.

5. Проверка на смъртността. Знаете - целта беше броят на дните, в които починалите ще са едноцифрено число, да се увеличава. Бройката на тези дни се увеличава и ще продължава да се увеличава. Но бавно

6. Заключение от проверката - и днес, 65 дни след отпадането на извънредната епидемична обстановка, ситуацията е спокойна. "Синьото лято" е стабилно, здравната система

се справя с проблемите, целта - лятото да е спокойно, все повече се постига.

Дифузното разпространение е добре угасено.

Зловещият план на зловещият професор за изтикване на действието на модифицирания Омикрон към по-топлите месеци и блокирането му със спиране на дифузното разпространение сработи на 100%. Прогноза

- това ще продължи. Юни месец започна спокойно, както се и очакваше. Спокойствието се очаква да продължи.

7. Днес - картата за риска.

Както виждате, всичко е зелено. Няма проблеми, не се и очакват. Тези, коитос са на морето - приятно почивка.

Сценарий "Синьо лято" е стабилен. Ще си изкарате добре.

Сега за войната.

Който ще лее чувства, да лее чувства и да не чете това. Тук е място за хладнокръвен анализ. Хитрите юрдеци не могат още да разберат на коя страна съм. Чете Бисмарк юрдечето, псува и не схваща. Какво е гледал Бисмарк - националния си интерес. Това гледам и аз. Затова не подсмърчам, а наблюдавам какво става и си правя изводите. Ако украинската армия направи свястна контраофанзива и превземе с бой нещо, което има над 10 000 население, това ще бъде отразено и анализирано тук.

Засега инициативата е при руснаците. Затова се анализират техните действия.

Така. Сега по същество.

Съвсем накратко. Особени промени няма. Основните битки до края на седмицата се очакват да са покрай Святогорск и Северодонецк. Руската офанзива в Донбас продължава. Опитите на украинците да я спрат засега се неуспешни.

Очаква се руснаците да овладеят Северодонецк без индустриалната зона. Украинците се готвят да отбраняват Лисичанск. И правилно - той е по-подходящ за отбрана а между него и руснаците има логистично препятствие - река, която трябва да се форсира. Значи - очакваме бомбардировки над Лисичанск с цел подяване на украинската артилерия, за да могат руските танкове да форсират реката.

Украинските контраофанзиви. Покрай Харков нищо няма да направят. Вместо да се хабят, да вземат да укрепят още отбраната му. Логистически Харков е в обхвата на руската армия след края на битката за Краматорската дъга. Одеса не е. Там първо трябва да бъде превзет Николаев. За което трябва 3 седмици логистична подготовка. За Харков логистиката на руснаците от север е готова и от юг ще е готова, ако успеят да превземат Славянск и Краматорск.

Повече - в понеделник.

3. Пропагандната война. Тук - без изменения. Във воюващите страни ситуацията е стабилна - народите са все още добре хванати в клещите на пропагандата. Този сценарий не се очаква да се промени докато вървят боевете в Донбас. Промени ще има ако паднат Славянск и Краматорск.

Тоест в близкия месец не се очакват промени по пропагандните фронтове.

У нас - каквото си беше, това и си е стабилен е сценарий на провалена проукраинска пропаганда. Атракторът все повече се набива в неподвижната точка на неефестивността - народът гледа какво става с преместването на бежанците и си прави изводи. Надписът с фекалии на стената на стаята в нелошия хотел съвсем уби проукраинската пропаганда. Това се очакваше, поне тук. Затова давах съвети и ето 21. Днес ви цитирам ОНЯ ЧОВЕК. Някои се сетиха кой е, но други не. Чакайте да ви подскажа. Ето още един цитат от него

Съвети от ОНЯ ЧОВЕК (цитати от ОНЯ ЧОВЕК, ден 21-ти, не е Бисмарк)

...Да бъдеш социалист означава да подчиниш аз-а си на социализма, който жертва индивида в полза на множеството ....

... Ще дойде ден, когато всички лъжи ще се сринат под собствената си тежест и истината отново ще триумфира...

Кратък коментар - познавай себе си, познавай и противника и няма да загубиш и в 100 битки. Демонстрирах ви как 3 седмици юрдеците и рецензентите от Ганковото кафене така и не загряха, кого им цитирам. Които сте се сетили, мълчете си и им гледайте сеира като мен. То стана виц - 3 седмици цитати и юрдеците крякат как Витанов бил грозен, а рецензентите пишат рецензии как нищо не разбирал.

Не за това трябваше да крякате юрдеци, не за това трябваше да пишете рецензии юнаци от кафенето. За нищо не ставате. Демонстрирах пред всички тоталната простотия на част от българския "интелектуален елит". Това е много сериозен проблем. 3 седмици им цитираш ...... (ОНА ЧОВЕК) ден след ден, а те ти крякат насреща какъв си грозен и нищо не разбираш и никой не се сеща да кряка, че цитирам точно ОНЯ ЧОВЕК. Невероятна простотия.

Очакванията ми бяха, че ще бъда засечен веднага, най-късно на втория ден. Не-е-е-е - 3 седмици рев за всичко друго, само не и за това. Хайде, разкряквайте се юрдеци. Кого ви цитирах нарочно 3 седмици, а вие не се усетихте.

И накрая за днес - още един цитат

....

Правителството трябва да възпитава мнението и сред безимотните класи на населението, тези, които са най-многобройни и най-малко образовани, че държавата е не само институция на необходимостта, но и на благосъстоянието. Чрез разпознаваеми и преки предимства те трябва да бъдат насочени към държавата не като към агенция, създадена единствено за защита на по-добре разположените класове на обществото, но и като към такава, която обслужва техните нужди и интереси

...

Кой е това? Пруският реакционер, мракобесникът Ото фон Бисмарк. От неговата гледна точка ви коментирам и войната и процесите у нас.

Добре, стига за днес. Предстои да видим какво ще има да става. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля"

#проф. Николай Витанов #КОВИД-19 #войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »