Мистерия: Над 300 убодени с инжекции в нощни клубове в Европа, но не заради дрога

Мистерия: Над 300 убодени с инжекции в нощни клубове в Европа, но не заради дрога
A A+ A++ A

Над 300 души във Франция съобщиха, че са били убодени с игли в нощни клубове или на концерти през последните месеци, без властите да могат още да потвърдят за какво става въпрос, предаде “Скай Нюз”.

Въпреки че по случая работят лекари и множество прокурори, никой не знае кои са извършителите, какви може да са мотивите им, и дали жертвите са били инжектирани с наркотици - или изобщо каквото и да било вещество, посочва в репортаж британската телевизия.

Хора от Париж, Тулуза, Нант, Нанси, Рен и други градове във Франция съобщават, че са били убодени с игла без тяхното знание или разрешение.

Мишените на тези странни нападения са предимно жени, които показват видими белези от инжектиране, често синини и съобщават за симптоми като чувство на отпадналост.

Собствениците на клубове и полицията се опитват да повишат осведомеността, а френски рап-изпълнител наскоро дори прекъсна концерта си, за да предупреди посетителите на концерти за риска от внезапни нападения с игла.
Правителството на Обединеното кралство проучва поредица от “убождане на игли”, а полицията в Белгия и Холандия също разследва сигнали за подобни случаи.

Френската полиция съобщава за 302 души подали официални жалби за убождания с игла.
Водят се няколко полицейски разследвания в различни региони, но все още няма заподозрени, не е открита игла и мотивът остава неясен.

В Обединеното кралство парламентът издаде доклад през април за убожданията с игли в заведения и нощни клубове след отчетен скок на подобни инциденти миналата година, посочва “Скай Нюз”.

Според доклада полицията е получила данни за около 1000 случая на инжектиране с игла в цялата страна около октомври 2021 г., когато студентите се върнаха в университетите след облекчаване на ограниченията на COVID-19.

#Франция #дрога

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »