Пощите в готовност от утре за изплащането на пенсиите

Пощите в готовност от утре за изплащането на пенсиите
A A+ A++ A

Специално създаден щаб от IT специалисти ще следи процесите

"От утре имаме готовност да започнем изплащането на пенсиите", това увери Богдан Теофанидис, главен изпълнителен директор на „Български пощи“.

На брифинг Теофанидис посочи, че националният пощенски доставчик ще започне изплащането на пенсиите по електронен картон, както това се е случвало преди хакерската атака срещу дружеството, станала в средата на април. Директорът допълни още, че 99% от услугите на пощите, засегнати от атаката, вече са напълно възстановени, предаде БТА. 

"Има още много работа, но смятаме, че от утре процесът ще започне нормално", коментира Богдан Теофанидис. Той обясни, че през последната една седмица е извършен стрестест на системите на дружеството с максимално натоварване, за да бъде проверена тяхната надеждност. 

"Все пак, призовавам хората и се надявам времето да го позволява, да не се струпват сутрин, а да се опитат да получат пенсиите си около обяд или следобед. Нека да спазват графиците, които са приети, и те ги знаят, за да може максимално плавно да върви процесът“, каза още директорът на пощите. 

Специално създаден щаб от IT специалисти ще следи процесите, увери той. 

"Има информация, все още непотвърдена, че потенциално се подготвя режисирана провокация. Някои от нашите служители се организират за такава. Искрено се надявам тази информация да не е вярна", посочи още Богдан Теофанидис. 

#пенсионери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"