Скандалът гърми! Шефът на БАБХ: Проф. Моллов ми даде папка, пълна с пари

Скандалът гърми! Шефът на БАБХ: Проф. Моллов ми даде папка, пълна с пари
A A+ A++ A

Проф. Пламен Моллов, който е бивш директор на БАБХ, дал на настоящия си колега проф. Христо Даскалов папка, за която твърдял, че е пълна с документи. Когато професор Даскалов я отворил, твърди той, вътре се оказало, че има пари. Попитан за размера на сумата, той отговори, че в тази папка повече от 100 хиляди лева нямало как да се вместят, предава НОВА.

 „Снощи за пореден път изслушах записа – той напълно съответства на разговора, който ние проведохме на 19 януари. Разбира се, в света на информационните технологии има хора, които умеят единично произнесени реплики да ги комбинират”. Така настоящият директор на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов коментира изтеклия наскоро запис, в който се чува, че бившият му колега му предлага подкуп.

Припомняме, че се твърдеше, че в разговора  двама мъже обсъждат лабораторията за фитосанитарен контрол на ГКПП „Капитан Андреево” и единият предлага на другия подкуп, за да не бъде спирана работата на пункта. Проф. Даскалов не скри, че записът е направен лично от него, от притеснение. Той акцентира върху това, че договорът е за наем на шест помещения, в който няма нито дума за лаборатория.

Повече за скандала вижте ТУК

 

#проф. Пламен Моллов #проф. Христо Даскалов #ГКПП Капитан Андреево #подкуп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »