И трите моста към Северодонецк вече са непроходими ВИДЕО

И трите моста към Северодонецк вече са непроходими ВИДЕО
A A+ A++ A

„И трите моста, свързващи враждебния град Северодонецк с неговия побратим Лисичанск на запад, сега са непроходими за превозни средства, което сериозно ограничава възможностите за евакуация на онези, които се опитват да избягат от града“. Това заяви Сергей Хайдай, ръководител на Луганска област военна администрация, предаде CNN.

„Мостовете направиха възможно превозването на поне малко хуманитарен товар. В момента е невъзможно да се използват“, каза Хейдей. Втори от три моста бяха разрушени през уикенда. От офиса на Хейдей обясниха, че третият мост, който е бил обект на продължителен обстрел, вече е непроходим за превозни средства. Разрушаването на мостовете дава на руските военни още едно предимство, тъй като линиите за доставка са прекъснати“, допълни Хейдей.

По думите му получаването на оръжия и резерви сега е трудно, но не и невъзможно.

Хейдей каза, че пътуването между Северодонецк и Лисичанск все още е възможно, но не навлиза в подробности от съображения за сигурност. „Лисичанск вече е обстрелван много мощно: и хуманитарния щаб, и болниците. Но от Лисичанск все още има възможност за евакуиране на хора и вземане на хуманитарни стоки всеки ден“, каза той.

Хейдей обясни за Северодонецк, че руските сили наистина контролират по-голямата част от града. Но той отрече твърденията на самообявилата се Луганска народна република (ЛНР), че Северодонецк е паднал, като каза, че „това не е вярно“.

„Част от града все още се контролира от украински защитници. Ако имаха пълен контрол над града, руските войници нямаше да загинат там“, каза Хейдей. Той допълни, че дори украинските сили да си върнат града, ще бъде невъзможно да се възстанови напълно инфраструктурата преди зимата. Единственото възможно е да се сложат радиатори, които да поддържат температурата топла в палатките.

#война #Украйна #Русия #Северодонецк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"