Караджов: „Продължаваме лъжата” следват съветите на Гьобелс

Караджов: „Продължаваме лъжата” следват съветите на Гьобелс
A A+ A++ A

„Очевидно е, че Кирил Петков и „Продължаваме лъжата” следват съветите на Гьобелс - една лъжа, изречена сто пъти, става истина. За тяхно съжаление, историята е показала, че лъжата винаги си е оставала лъжа”. Това заяви на брифинг регионалният министър в оставка Гроздан Караджов. Думите му дойдоха в отговор на изказване на премиера Кирил Петков, че междуведомствената комисия между МФ и МРРБ е открила 2,5 млрд. лв., които е трябвало да бъдат платени за "незаконни строежи". Тези средства трябвало да дойдат от повишението на бюджета, поискано от регионалния министър. 

„Научих от вас, че междуведомствената група, която е създадена с моя и на министъра на финансите заповед и трябваше да се произнесе какви суми да се платят за ремонта на пътища по стари договори, била излязла с един скандален доклад. Имало незаконни строежи за 2,4 млрд. лв., които регионалното министерство и аз сме настоявали да се платят веднага. Добричките, бели ангели "Продълкжаваме лъжата" и Кирил Петков ни били спрели”, посочва Караджов. 

„Тази комисия не казва тези договори да се развалят, а строежите да се обявят за незаконни. Тази междуведомствена комисия, в която само двама от членовете са мои представители, казват дословно следното: „Да се приемат законодателни промени, за да се направят тези строежи търпими”, подчерта регионалният министър в оставка. И допълни: "Договорите са незаконни строежи по смисъла на ЗУТ. Никога не е ставало въпрос за това ние да искаме да се плащат. Комисията трябваше да каже кои суми и по кои договори да се платят, и то след проверката. Самото възлагане на договорите е законно и част от парите трябваше да бъдат платени. Но комисията отказа да се произнесе по този въпрос". 

"Няма да стане. No pasaran! До днес бях тих и мълчалив, но щом се сипят лъжи, ще вадим документи и ще доказваме корупцията", отсече Караджов, цитиран от НОВА.

По думите му в регионалното министерство не са знаели точния процент на основните ремонти. "Още в първите дни беше абсолютно ясно, че независимо какво е изпълнено-дали е текущ или основен ремонт, то е възложено от държавата и трябва да се плати. Но ние не знаехме каква цена да платим. Всички тези над 900 възалагания, ние не знаехме какво да платим. Ако знаех, никога нямаше да правя Междуведомствена група.За мен новината е, че 79% са основен ремонт, но колко да платим не е решено от комисията. Комисията препоръчва да създам нова група, която да каже ценичка по ценичка”.

Той беше категоричен, че трябва да се продължи със задълбочаване на проверките. "Този доклад трябва да влезе веднага в НС и предвид ситуацията да видим в НС какви дебати ще се развият. Ще следвам решението на НС.”

Снимка: Стоп кадър/НОВА

 

#Гроздан Караджов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"