Снимка с портал на Марс взриви социалните мрежи

Снимка с портал на Марс взриви социалните мрежи
A A+ A++ A

Нова снимка от Марс взриви социалните мрежи. На изображението, направено на 7 май от марсохода Curiosity с камера "Mastcam" на Sol 3466 на НАСА на Червената планета, относително ясно се вижда нещо като врата, по-скоро портал, водещ съм недрата. НАСА само пусна бомбата без да коментира дори с един ред.

Хората тълкуваха този фотос по различни начини – от доказателство за живот до скептично предположение за полегнал под еди-какъв си ъгъл камък.  От оптична илюзия до новообразувана цепнатина след силното заметресение на Марс.

Политически коментатори пък намекнаха за PR трик на определени среди, тъй като публикуването на марсианските порти се случи броени дни преди Конгресът на САЩ да проведе открито изслушване за НЛО за първи път от повече от 50 години. Темата ще се обсъжда на 17 май от представители на най-висшите държавни институции и експерти на всички нива.

Председателят на Постоянната комисия по разузнаване на Камарата на САЩ Андре Карсън каза: "Американският народ очаква и заслужава своите лидери в правителството и разузнаването да оценят сериозно и да отговорят на всякакви потенциални рискове за националната сигурност – особено тези, които не разбираме напълно."

Правителството на САЩ публикува доклад за документирани случаи на така наречените "неидентифицирани въздушни явления" миналото лято. В него директорът на националното разузнаване е разгледал 144 случая на НЛО.

Curiosity на НАСА ни предлага много марсиански гледки. Не става дума само за странните и призрачни изображения. Говорим и за различните тестове, които марсоходът провежда. Преди няколко месеца роувърът откри интригуващи въглеродни сигнатури на Червената планета. Това не означава, че Curiosity е открил доказателство за древен микробен живот, но възможностите за хипотези  и предположения се увеличават. На повърхността на Марс роувърът събира прахообразни скални проби. Когато учените изследвали пробите, те открили, че някои от тях са с високо съдържание на въглерод, свързан с живата дейност на Земята.

източник: spisanie8.bg

Снимка: NASA/SWNS / spisanie8.bg

#снимка #Марс #портал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »