Автобуси със "спонтанно" протестиращи задръстиха София (ВИДЕО)

Автобуси със "спонтанно" протестиращи задръстиха София (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Протестиращи срещу коалиционното правителство на Кирил Петков пристигнаха в София с организиран транспорт. Снимки и видео в социалните мрежи показват, че централният столичен булевард "Дондуков" е задръстен с паркирали автобуси. От регистрационния номер личи, че част от тях идват от Разград, Кърджали и Хасково. Най-вероятно става дума за симпатизанти на ДПС, които участваха в антиправителствените демонстрации пред парламента и във вторник, съобщава "Сега".

Днес протестът за оставката на Кирил Петков се провежда пред катедралата катедрала “Св. Александър Невски”. Освен ДПС, там ще протестират и партия "Възраждане". "Благодарим ви за подкрепата вчера! Борбата продължава и днес. 17:00 ч. зад Народното събрание, до Александър Невски", пише в профила на партията във Фейсбук.

На същото място се провежда и демонстрация под надслов "Национален протест против високите цени на горивата". Искания им са цените на бензин и дизел да са под 2лв, а на газа под 1лв. Част от протестиращите се заканват да стигнат до Народното събрание. Освен срещу правителството, днес ще има и "Шествие на промяната". "Не на мафията! Не на корупцията! Не на задкулисието! Не искаме нови избори и не искаме ГЕРБ и ДПС на власт!", пише в описанието на събитието. Началната точка на шествието е пл. "Народно събрание".

 
 

 

 

#вота на недоверие #протест #автобуси #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »