България търси ключова победа над Чехия в квалификация за Мондиал 2014

България търси ключова победа над Чехия в квалификация за Мондиал 2014
Българският национален отбор по футбол търси ключова победа срещу Чехия в мач от квалификациите за световното първенство в Бразилия във вторник вечерта. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският национален отбор по футбол търси ключова победа срещу Чехия в мач от квалификациите за световното първенство в Бразилия от 21:00 часа във вторник.

Успехът в четвъртата квалификация и първа извън София би отворила пътя на момчетата на треньора Любослав Пенев към върха в групата.

Разочарованието от спорното съдийство в мача срещу Дания в София миналата седмица, завършил 1:1, допълнително амбицира националите за срещата с Чехия в Прага.

„Чехите имат много силни страни, обичат да атакуват и разчитат на всичките си футболисти за отбелязване на гол. Ако някой си мисли, че с Чехия ни чака лесен мач, жестоко се лъже. Не сме дошли тук за една точка. Може да звучи нескромно, но искаме победа," каза селекционерът Любослав Пенев в коментар преди срещата.

Той очаква провокации от съперниковите играчи, но обяви това за нормално, предаде „Дневник".

„Момчетата са отлично подготвени. Чака ни отговорен мач срещу силен съперник, който неслучайно участва на всички големи първенства. Ние сме корав отбор и влизаме мъжки в единоборствата, а дали ще играем офанзивно, ще се види в мача. Изисквам от футболистите да се борят за всяка педя терен," продължи наставникът.

Селекционерът на Чехия Михал Билек смята, че българският отбор е в Прага с „ясната мисъл, че това е последната му възможност да се върне в играта".

„Ние взехме важна точка в Дания, а след това записахме задължителната победа над Малта. Ако бием и България, нещата ще станат наистина идеални," каза той.

Любослав Пенев няма да може да използва контузения Емил Гъргоров, както и наказаните Веселин Минев и Иван Бандаловски.

В отсъствието на Гъргоров в атаката селекционерът ще може да избира между Димитър Рангелов, който вкара гола срещу Дания, Илиян Мицански и Валери Божинов.

До момента България има пет точки след победата срещу Армения (1:0) и равенствата с Италия (2:2) и с Дания (1:1).

#България #Чехия #световни квалификации #Мондиал 2014 #Бразилия #Любослав Пенев #Михал Билек #Емил Гъргоров #Веселин Минев #Иван Бандаловски #футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"