Единият случай на маймунска шарка открит в Център за сексуално здраве

Единият случай на маймунска шарка открит в Център за сексуално здраве
A A+ A++ A

Единият от двата случаи на маймунска шарка, доказани към днешна дата в България, е открит от екипа на CheckPoint София, съобщиха от здравната организация.

За съжаление, пациентът, за когото ние полагаме грижи и на когото оказваме емоционална подкрепа и съдействие, е свидетел на всички нерешени в здравеопазването ни проблеми, натрупани с години – от неприветливите условия и лошата храна в болницата, през недостатъчния и преуморен персонал, който има своите особености, до липсата на комуникация и диалог в здравеопазването и отсъствието на дигитализация в помощ на пациентите, пишат от CheckPoint София.

Искрено се надяваме у нас да се приложи ефективен модел за работа при положителни случаи на това заболяване, който да не затруднява пациентите и който им гарантира достойно отношение и третиране и грижи, на каквито всеки има право. Тези два случая са добро начало за тестване на системата и се надяваме пропуските, допуснати в тях, да бъдат отстранени, за да се гарантира качествено здравеопазване на засегнатите, допълват още оттам.

 

#маймунска шарка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »