Чешката „Енерго-Про“ искала да купи вецовете на Гриша Ганчев

Чешката „Енерго-Про“ искала да купи вецовете на Гриша Ганчев
След сделката Гриша Ганчев ще излезе от енергийния бизнес, а чешката „Енерго-Про“ ще стане най-големият частен собственик на водни централи в страната, прогнозира „Капитал дейли“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Чешката компания „Енерго-Про“ иска да купи контролираната от Гриша Ганчев „ВЕЦ-Енергия холдинг“, твърди вестник „Капитал дейли“, като се позовава на информация от Комисията за защита на конкуренцията.

След сделката Гриша Ганчев ще излезе от енергийния бизнес, а чешката „Енерго-Про“ ще стане най-големият частен собственик на водни централи в страната, прогнозира изданието.

През лятото компанията купи електроразпределителното дружество на „Е.ОН България“, което обслужва Североизточна България. Освен това „Енерго-Про“ от години притежава още 8 водни централи, обединени в 3 каскади.

Според информирани източници на „Капитал дейли“ първоначално Гриша Ганчев е поискал 150 млн. евро, но е получил насрещна оферта за 50 млн. евро. В крайна сметка двете страни са си стиснали ръцете някъде по средата.

Ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев не е бил открит за коментар, а от чешката компания не са отговорили на изпратените въпроси на „Капитал дейли“.

След сделката „Енерго-Про“ ще стане вторият играч при водните централи след държавната НЕК.

#ВЕЦ #„Е.ОН България“ #вестник „Капитал Дейли“ #Гриша Ганчев #„Енерго-Про“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »