Превозвачите вдигат цената на билетите с 20% заради тол таксите

Превозвачите вдигат цената на билетите с 20% заради тол таксите
A A+ A++ A

Превозвачи предупреждават за увеличение на цените на билетите с около 20%. Причината е разширяването на обхвата и по-високите такси на тол системата за тежкия трафик. По думите им 127 лв. на година ще струва увеличението на тол таксите на всеки български гражданин. От бранша призоваха управляващите да преразгледат решението си.

Заради повишението на толтаксите от 1 юли по автомагистрали, първокласни и второкласни пътища, превозвачи ще повишат цените на билетите за превоз на пътници, там където е възможно и има нови обществени поръчки, заяви Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи, предаде БНР.

„Или голяма част от превозвачите ще фалират, или държавата ще се наложи да извади повече средства за субсидии и компенсации – т.е. ние ги събираме от българските граждани под формата на толтакси,и след това ще разпределяме субсидии и компенсации само и само да запазим автобусния транспорт,за да не останат хората да могат да го ползват и да могат да бъдат мобилни“, каза Димитър Димитров.

#билети #тол такси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »