Бориславова не е уведомена официално за досъдебно производство срещу нея

Бориславова не е уведомена официално за  досъдебно производство срещу нея
A A+ A++ A

Не съм официално уведомена от прокуратурата за досъдебно производство срещу мен, разбирам за него от медиите. Това каза за БТА Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на министър-председателя в оставка Кирил Петков. 

„Това, което знам, е, че има досъдебно производство във връзка с договора на кантората, в която работих преди да вляза в политиката, която помагаше на новото ръководство на Българската банка за развитие (ББР) да се пребори за вписването му и за изобличаването на първите по-големи кредити, сключени при абсолютно нарушение на всякакви банкови правила“, заяви Бориславова. 

„Прокуратурата може да разследва, колкото желае. За мен, по-скоро, това граничи с някаква политическа акция. Аз лично не съм подписвала никакъв договор от името на банката или на кантората”, отбеляза тя.

„Знам, че има образувано досъдебно производството във връзка с този договор. Ако досъдебното производство срещу мен отново е във връзка с този договор, което аз не мога да потвърдя, тъй като разбирам единствено от медиите, е странно в какво качество точно аз съм сочена за извършител на това деяние. Прокуратурата прилага някакво различно наказателно право от това, което аз съм учила в университета“, допълни още тя. 

Началникът на кабинета коментира, че няма как да е участвала в сключването на неизгодна сделка, тъй като е била част от консултантски юридически екип, без да има представителни правомощия от кантората или банката. 

„Това е една устойчива опорка, която се появи за първи път в жълтите медии, които твърдяха, че аз лично съм получавала хонорара по договора. Прокуратурата сега доразвива това, което жълтите медии наложиха. Нямам никакви притеснения за този договор. Ако прокуратурата спазва правото и гледа фактите, аз не очаквам негативен развой от това досъдебно производство“, обясни Бориславова. 

#Лена Бориславова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"