18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора

Брюксел | 18 октомври 2012, четвъртък / 11:08| Показвания:Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив

18 октомври е обявен за Европейски ден за борба с трафика на хора, който се отбелязва от 2007 г. насам.

Във връзка с деня, Националната комисия за борба с трафика на хора започва за шеста поредна година информационна кампания, която традиционно продължава до 10 декември – Световния ден на човешките права.

Тази година в рамките на кампанията по повод Европейския ден за борба с трафика на хора, България се присъединява към инициативата на Службата на ООН за борба с наркотиците и организираната престъпност „Синьо сърце".

В рамките на кампанията, Националната комисия за борба с трафика на хора организира събития и инициативи, които да дадат по-широка гласност на проблема – концерт в подкрепа на борбата с трафика на хора, изложба на плакати по темата, турне на театрална постановка, прожекции на тематични филми, както и редица обществени дискусии по темата „трафик на хора".

На 18 октомври всички ангажирани институции, неправителствени организации и гражданското общество обръщат сериозно внимание на престъплението „трафик на хора". На европейско и национално ниво се провеждат различни инициативи по повод Европейския ден за борба с трафика на хора, които имат за цел да насочат вниманието към проблема и общите усилия на всички страни в борбата с това престъпление.

На Европейския ден за борба с трафика на хора предстои в Дома на киното премиерата на румънския игрален филм „Любовникът" (с оригинално заглавие "Loverboy"), представящ темата трафика на хора през призмата на любовта между двама младежи.


Тагове: 18 октомври, Европейски ден за борба с трафика на хора, кампания, национална кампания, информация, Националната комисия за борба с трафика на хора, инициативи

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси