18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора

18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

18 октомври е обявен за Европейски ден за борба с трафика на хора, който се отбелязва от 2007 г. насам.

Във връзка с деня, Националната комисия за борба с трафика на хора започва за шеста поредна година информационна кампания, която традиционно продължава до 10 декември – Световния ден на човешките права.

Тази година в рамките на кампанията по повод Европейския ден за борба с трафика на хора, България се присъединява към инициативата на Службата на ООН за борба с наркотиците и организираната престъпност „Синьо сърце".

В рамките на кампанията, Националната комисия за борба с трафика на хора организира събития и инициативи, които да дадат по-широка гласност на проблема – концерт в подкрепа на борбата с трафика на хора, изложба на плакати по темата, турне на театрална постановка, прожекции на тематични филми, както и редица обществени дискусии по темата „трафик на хора".

На 18 октомври всички ангажирани институции, неправителствени организации и гражданското общество обръщат сериозно внимание на престъплението „трафик на хора". На европейско и национално ниво се провеждат различни инициативи по повод Европейския ден за борба с трафика на хора, които имат за цел да насочат вниманието към проблема и общите усилия на всички страни в борбата с това престъпление.

На Европейския ден за борба с трафика на хора предстои в Дома на киното премиерата на румънския игрален филм „Любовникът" (с оригинално заглавие "Loverboy"), представящ темата трафика на хора през призмата на любовта между двама младежи.

#Европейски ден за борба с трафика на хора #кампания #национална кампания #информация #Националната комисия за борба с трафика на хора #инициативи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »