Трафикът в центъра на София намалял с 25% с новите правила за паркиране

Трафикът в центъра на София намалял с 25% с новите правила за паркиране
Новита правила за Синя и Зелена зона в София предизвикаха много протести. От Столична община обаче отчитат, че трафикът в центъра е намалял с 25%. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С 25% е намалял трафикът в центъра на София след промените в наредбата за паркирането, съобщи общинският съветник от ГЕРБ Малина Едрева.

Резултатите са изчислени след началото на учебната година на 15 септември, когато София се е върнала към нормалния си ритъм на живот след летните месеци, уточни Малина Едрева в интервю за информационна агенция „Фокус".

„Ще измерваме намалелите изгорели газове, въглеродните емисии и всичко, свързано с чистотата и освобождаването на града за хората," допълни общинският съветник.

Тя припомни, че Столична община е поела ангажимент да отчита как прилага наредбата за паркирането в центъра на София и дали постига целите си на всеки три месеца.

От 12.00 часа в неселя в Столична община общинските съветници от ГЕРБ Малина Едрева и Зафир Зарков и ръководството на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) представят Критериите за измерване на ефекта от промените в правилата за паркиране в централната градска част.

#Столична община #паркиране #Синя зона #Зелена зона #Малина Едрева #Център за градска мобилност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »