ГЕРБ поискаха 30 млн. лева за изграждането на детски градини

ГЕРБ поискаха 30 млн. лева за изграждането на детски градини
ГЕРБ са предложили парите да бъдат предназначени главно към общините и от там да бъдат изградени новите детски ясли и детски градини. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Парламентарната група на ГЕРБ е направила предложение към Министерството на финансите да бъдат отпуснати 30 млн. лева допълнително за изграждането на нови детски заведения, заяви зам.-председателят на Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание Светлана Ангелова.

ГЕРБ са предложили парите да бъдат предназначени главно за общините и от там да бъдат изградени новите детски ясли и детски градини, предаде Информационна агенция „Фокус“.

„Така е по-справедливо и по този начин, вместо да даваме пасивно пари за обезщетения за гледане на дете, ще решим трайно проблема с недостига на места в детските градини“, коментира Ангелова.

По нейните думи, ако трябва да бъде увеличено обезщетението за гледане на дете от 240 на 270 лева, за около 42 000 майки ще са необходими около 15 млн. лева.

Ангелова заяви, че ГЕРБ ще настоява пред Министерството на финансите да бъдат отпуснати тези 30 млн. лева, с които освен проблемите с детските градини, ще бъдат решени и тези на бъдещите майки.

#ГЕРБ #детски градини #ясли #детски заведения #Министерство на финансите #Светлана Ангелова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"