Лекарка причини изгаряне на новородено, което почина

Лекарка причини изгаряне на новородено, което почина
Ръководството на „ Авис Медика" е установило, че вината за изгарянията е на дежурния неонатолог д-р Ана Вълкова, която ще бъде уволнена. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Новородено момиченце почина в „Пирогов", след като бе прието с 10% изгаряния, получени след като лекарка включила печка в стаята на бебетата в плевенската МБАЛ „Авис Медика".

Бебето било родено на 24 октомври в частната плевенска болница, било доносено, но имало забавена кардио-пулмонална адаптация, което представлява забавена дихателна реакция при някои новородени, предаде „Дарик".

Затова детето било изолирано от майката и настанено в интензивна стая за наблюдение.

Началникът на неонатологичното отделение д-р Ана Вълкова, която била дежурен лекар същия ден, обаче преценила, че в стаята е студено и включила вентилаторна печка. От нея металните части на бебешкото креватче се нагряли и при допир с тях новороденото момиченце получило 10% изгаряния в областта на гърба.

То било прегледано от хирург, раните били обработени, но на 25 октомври след консултация с републиканския консултант по изгаряния, детето било транспортирано в клиниката по изгаряния в „Пирогов".

Въпреки усилията на лекарите в столичната болница в понеделник бебето е починало.

Ръководството на „ Авис Медика" е установило, че вината за изгарянията е на дежурния неонатолог д-р Ана Вълкова, която ще бъде уволнена.

#Пирогов #новородено #МБАЛ #Плевен #изгаряне #лекарка #печка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"