Обещаха санкции за фирмата, доставила боб с червеи за бедните

Обещаха санкции за фирмата, доставила боб с червеи за бедните
Фирмата-доставчик на негодния за употреба зрял фасул ще бъде санкционирана, обеща директорът на Държавен фонд „Земеделие" Румен Порожанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Фирмата-доставчик на негодния за употреба зрял фасул ще бъде санкционирана, обеща директорът на Държавен фонд „Земеделие" Румен Порожанов.

Скандалът с доставките на храни за 308 000 бедни по европейска програма „Благотворителност" гръмна в понеделник, когато Българската агенция по безопасност на храните откри в Плевен и Добрич 50 тона развален зрял фасул с „видими мъртви паразити".

„Целият договор, който е за доставка на боб, е 3020 тона. В комуникация сме с колегите от Българската агенция по безопасност на храните, когато излязат резултатите, те да ни ги пратят официално, за да можем ние съгласно договора да предприемем съответните действия," коментира Румен Порожанов пред БНР.

Следва роцедура за замяна на негодните количества за сметка на доставчика, а в рамките на самия договор били предвидени санкции и неустойки при допускане на подобни случай, подчерта още Румен Порожанов.

Поръчката за доставка на фасул е спечелена от фирма „Фантастика 95 - Георги Цанков", собственост на общинския съветник от община Родопи Георги Цанков, който отскоро е шеф на местната структура на „България на гражданите", разкри сайтът OFFnews.bg.

#Държавен фонд „Земеделие" #Румен Порожанов #ДФЗ #програма „Благотворителност" #Боб #Георги Цанков #„Фантастика 95 - Георги Цанков" #„България на гражданите"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници