Имигранти опитаха да влязат в Англия в ковчези в български камион

Имигранти опитаха да влязат в Англия в ковчези в български камион
Митничарите съобщиха, че специално обучено куче открило тримата граждани на Еритрея сред десетки ковчези в камион от България. Снимка: Daily Mail
A A+ A++ A

Британската гранична полиция задържа трима еритрейци, които се опитали да влязат нелегално в страната, укривайки се в камион от България, превозващ ковчези.

Митнически служители направиха стряскащото откритие при претърсването на товарен камион от България, южно от дома на Дракула в Трансилвания, пише в. „Дейли мейл“, цитиран от Би Ти Ви.

Митничарите съобщиха, че специално обучено куче открило тримата граждани на Еритрея сред десетки ковчези в камион от България.

Той бил претърсен на пристанището Дюнкерк в Северна Франция, откъдето трябвало да отплава на ферибот за Великобритания.

Ковчезите били предназначени за погребална фирма в Лондон.

Граничната полиция посочи, че мигрантите са избрали странно скривалище, но добави, че и в миналото са били откривани хора, криещи се в необичайни пратки, като храни за кучета или вани.

„Случаят показва много ясно защо поддържаме наш персонал във Франция – за да пресичаме нелегалната имиграция, преди тя да достигне Великобритания. Силното ни присъствие на френски пристанища помага да се опазва страната ни от опитите на хора да влизат нелегално в нея. Граничните полицаи използват кучета, детектори за сърце, проби за въглероден диоксид и претърсване, за да откриват хора, укриващи се в превозни средства“, заяви пред медиите Пол Морган, директор на британската гранична полиция за Югоизточна и Източна Европа.

#България #Великобритания #Франция #нелегални имигранти #Дракула #Трансилвания #Еритрея #Дюнкерк #Лондон #Източна Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"