Хиляди килограми негодни храни конфискувани през октомври

Хиляди килограми негодни храни конфискувани през октомври
Най-често срещаните нарушения са свързани с пропуски в системите за самоконтрол и неправилно съхранение на храни. Сред конфискуваните продукти има голямо количество риба. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Хиляди килограми храни, риба и млечни продукти конфискува Българската агенция по безопасност на храните само през месец октомври.

За периода от 1 до 26 октомври 2012 г. инспекторите към агенцията извършиха 19 791 проверки в обекти от търговска мрежа и общественото хранене, производствени предприятия и складове за съхранение и търговия с храни, съобщиха от БАБХ.

В резултат на проверките са издадени 1116 предписания и 322 Акта за установяване на административно нарушение. С временно преустановена дейност са 26 обекта.

Възбранени и бракувани са общо 7405 килограма хранителни продукти, както и 700 килограма млечни продукти в област Плевен и 1980 килограма риба в област Русе.

Най-често срещаните нарушения са свързани с пропуски в системите за самоконтрол, неправилно съхранение на храни, както и непълна етикетировка на храните.

#Българска агенция по безопасност на храните #БАБХ #риба #млечни продукти #търговска мрежа #хранителни продукти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »