Мегаделото „Килърите" изненадващо се оказа на финалната права

Мегаделото „Килърите" изненадващо се оказа на финалната права
Мегаделото „Килърите" срещу Петър Стоянов-Сумиста и групата му за поръчкови убийства изненадващо стигна до финалната права. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мегаделото „Килърите" срещу Петър Стоянов-Сумиста и групата му за поръчкови убийства изненадващо стигна до финалната права.

Съдът отказа да разпитва нови свидетели, реши, че са приети всички доказателства и обяви процеса за приключен, след което прокуратурата започна с пледоариите по делото, предаде бТВ.

Делото „Килърите" е безпрецедентно, заяви обвинението и призна, че прокуратурата никога не е била поставяна пред такова изпитание.

„Няма как прокуратурата да представи деянията на Килърите като на филм. Не разполага и със самопризнанията на шестимата подсъдими, защото законът предвижда за тези престъпления най-тежките наказания," заяви в последната си дума пред съда прокурорът по делото Ася Петрова.

Адвокатите обаче видяха огромна конспирация в изненадващото приключване на процеса.

Сумиста и неговата група за мокри поръчки застанаха пред Темида, за да отговарят за три убийства и серия побои и палежи, извършени за пари.

В бандата човешкият живот е оценен на 30 000 лева. В кориците на делото срещу Килърите фигурират шокиращи разкази на хора, жестоко пребити на цена от 1000 лева. Обикновено чупенето на ръце се осъществявало от двама души, които са вземали по 500 лева.

В първия ден на процеса Петър Стоянов-Сумиста, заяви, че има доказателство за задкулисни договорки по делото между изпълнителната и съдебната власт.

„Надявам се, че след приключване на пледоариите и произнасянето на присъдите ще може да възтържествува справедливостта и тези, които са участвали в подготовката и извършването на поръчкови убийства на територията на страната, да бъдат там, където им е мястото, за да не се смята, че България е оазис на организираната престъпност," заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

Според него този съдебен процес дава представа за процесите, които са се развивали през последните 20 години в България.

„Представя всички, които са били на водещи позиции в държавата и как някои от тях са извършвали престъпления, и убийства, които са били на територията и на Велико Търново," заяви Цветан Цветанов.

„Убеден съм, че с този съдебен процес ще може да покажем и какво е истинското лице на поведението на организираната престъпност и на лицата, които са подсъдими в този съдебен процес, и своеволието, което си позволяват в съдебната зала, и адвокатите с тяхното недостойно поведение и липсата на равнопоставеност, на ценности и на поведение в един съдебен процес," добави вътрешният министър.

#дело „Килърите" #Петър Стоянов-Сумиста #Петър Стоянов #Сумиста #побой #убийство #поръчково убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"