Ферма на кметски наместник от ГЕРБ изгоря край Благоевград

Ферма на кметски наместник от ГЕРБ изгоря край Благоевград
Според собственика палежът на постройката е умишлен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Селскостопанска постройка, собственост на кметски наместник от ГЕРБ, изгоря тази в нощта срещу неделя в село край Благоевград.

Пожарът в село Падеш, намиращо се на 10 км западно от Благоевград, е избухнал малко след 20.30 часа в събота, информира БГНЕС.

Два противопожарни автомобила са гасили горящата сграда. Изгорели са към 120 квадратни метра покривна конструкция, 4 тона слама и 3 тона люцерна. Отглежданите в нея домашни животни са спасени.

Селскостопанската сграда е собственост на 56-годишния Александър Петкашев, който на местните избори през есента на 2011 г. като кандидат на ГЕРБ изгуби с 5 гласа битката за кметския пост в Падеш от дългогодишния управник на селото Валери Качулски.

По-късно кметът на Благоевград Атанас Камбитов, чийто родители са от Падеш, назначи Петкашев за кметски наместник на съседните села Габрово и Дебочица.

„Палежът е умишлен. Малко преди пожара минах от тук, отидох при близки на 100 м от тук, 10 минути по-късно сградата вече гореше отвсякъде, подготвена работа", каза Петкашев.

„В тоя живот все пречиш на някого", уточни още Петкашев, който е и бизнесмен, има фурна за хляб, гледа и домашни животни.

Към 7.00 часа в неделя сградата продължавала да тлее, а собственикът с маркуч се опитвал да гаси това, което е останало от сламата. Малко след това полицаите и пожарникарите пристигнали за втори оглед на горялата постройка за установяване причините за пожара.

#кмет #Александър Петкашев #ферма #палеж #ГЕРБ #Благоевград #Габрово #село #кмет на Благоевград #Атанас Камбитов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници