13 университета получиха 10 млн. лв. за дистанционно обучение

13 университета получиха 10 млн. лв. за дистанционно обучение
18-те договора безвъзмездна финансова помощ по ОП „Развитие на човешките ресурси" бяха връчени от премиера Бойко Борисов и образователния министър Сергей Игнатов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

10 млн. лв. за дистанционно обучение си разпределят 13 висши учебни заведения в България по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007 – 2013 г.".

18-те договора безвъзмездна финансова помощ по програмата бяха връчени от премиера Бойко Борисов и образователния министър Сергей Игнатов, предаде БГНЕС.

„В 21 век дистанционното обучение е едно от модерните и много важни за младите хора средства за обучение и чрез него се пестят, и пари, и време," заяви премиерът Бойко Борисов.

Той изрази задоволството си, че университетите са положили старание, за да подготвят проектите си.

„Цяла палитра от университети получава не малко пари и то по тази програма," подчерта Бойко Борисов и насърчи ръководствата на учебните заведения да продължават да кандидатстват за европейско финансиране.

Софийският университет „Св. Климент Охридски" е единственият университет, който има пет договора по тази схема.

Техническият университет в София е спечелил финансиране за два свои проекта, а още 11 университета в цялата страна подписаха по един договор по схемата.

Образователният министър Сергей Игнатов съобщи, че тече процесът по оценяване на проекти в сферата на висшето образование за още близо 25 млн. лв.

#дистанционно обучение #СУ „Св. Климент Охридски" #Бойко Борисов #премиер на България #Сергей Игнатов #министър на образованието #ОП „Развитие на човешките ресурси"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »