Килърите трябвало да убият Румен Рачев преди 3 юли 2009 г.

Килърите трябвало да убият Румен Рачев преди 3 юли 2009 г.
Окръжният прокурор на Шумен изнесе пледоарията си пред съда по делото „Килърите" срещу групата за поръчкови убийства, палежи и побои на Петър Стоянов – Сумиста. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По план убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев вероятно е трябвало да бъде извършено преди 3 юли 2009 г.

Това обяви окръжният прокурор Ася Петрова по време на пледоарията си по делото „Килърите" срещу групата за поръчкови убийства, палежи и побои на Петър Стоянов – Сумиста, предаде БНР.

По думите на обвинителя, Васил Костов - Кеца, Владимир Филев и Георги Трифонов са били в Шумен от началото на юни, за да проследят обичайния маршрут, по който се движи Румен Рачев и да разберат дали има охрана.

Това се доказва от разпечатка от мобилните телефони на тримата, посочи Ася Петрова.

Според доказателствата на 3 юли физическите убийци и организаторът Васил Костов - Кеца са тръгнали от Варна около 6:30 часа сутринта и са били в района на комплекс „Бохеми" в квартал „Дивдядово" около 9:30 часа.

Ася Петрова припомни, че според свидетелски показания по друг повод Васил Костов се е похвалил, че са му нужни около две седмици, за да организира едно убийство.

8 500 лв. са дадени, за да се купи оръжие за покушението, набавени са два автомата „Калашников" и пистолет със заглушител.

Янко Попов - Туцо бил ангажиран да осигури скривалище за физическите убийци на Рачев - хижа „Вада", място, на което те не трябвало да контактуват с никого.

Пледоариите на прокуратурата продължават четвърти ден.

#дело „Килърите" #Петър Стоянов – Сумиста #Петър Стоянов #Сумиста #Ася Петрова #Шумен #поръчково убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници