"Шумни" протести срещу шистовия газ днес

"Шумни" протести срещу шистовия газ днес
Поредни протестни шествия срещу проучването и добива на шистов газ ще се проведат днес в цялата страна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Поредни протестни шествия срещу проучването и добива на шистов газ ще се проведат днес в цялата страна.

В столицата протестът ще премине под надслов "ШШШ – Шумно Шествие против Шистовия газ", съобщи bTV.

Шествието тръгва в 11 ч. от МОСВ, а маршрутът е бул. "Кн. Мария Луиза" - бул. "Кн. Александър Дондуков" - площад "Независимост" - бул. "Цар Освободител" - ул. "Г.С. Раковски" - ул. "Славянска" - свободното пространство пред МИЕТ, където ще бъде запалена чаена свещ в отговор на призива на министър Трайчо Трайков към българите от районите, предвидени за сондажи за шистов газ, да палят свещ проучванията да се окажат успешни.

В шествието ще се влеят протестиращи от Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Нови Пазар и други градове.

В Добрич ще се проведе протестно шествие през центъра на града. Сборният пункт в града е пред църквата "Св. Георги" в 11 ч.

Шествието ще тръгне оттам и ще мине по пешеходната зона на Добрич, покрай площад "Свобода", Община Добрич, площад "Демокрация", Областна управа и обратно към храм "Св. Георги".

В Русе, от 19 часа, на Централния площад пред Съдебната палата ще се проведе мърморещ протест със свещи "Да им настръхнат косите".

Крайната цел на инициативата е забрана на използването на технологията хидравлично разбиване и промяна на законите ни така, че да бъдат адекватни в контекста на новите нефто- и газодобивни технологии и всички свързани с тях опасности, особено в частта, касаеща проучванията.

Контрол над тези технологии за момента не е предвиден в българските закони, а фирмите вече работят, обясняват организаторите.

#шистов #газ #протест #шествие #шествия #София #Добрич #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"