Сумиста: Няма основания да бъда осъден

Сумиста: Няма основания да бъда осъден
Стоянов каза още, че три пъти е бил арестуван, но не е осъждан. Според него, процесът се ползва за политически цели. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Подсъдимият по делото „Килърите" Петър Стоянов - Сумиста заяви в своята защитна реч, че няма основания да бъде осъден.

Стоянов представи своите доводи за това защо Боян Джамалов, Георги Петков, Лозан Цеков дават показания срещу него, предаде информационан агенция „Фокус".

По неговите думи Боян Джамалов му дължи голяма сума пари, а свидетелите били или много глупави, или са зависими.

Стоянов каза още, че има интересно алиби за вечерта на убийството на Юри Галев. Той отказа да го сподели, но изрази надежда, че хората, с които е бил тогава на една маса, няма да излъжат или да се отметнат.

Стоянов каза още, че три пъти е бил арестуван, но не е осъждан. Според него, процесът се ползва за политически цели. Информацията, че е бил съветник на Георги Първанов целяла да се злепостави президента и партия, която не е на власт. От Президентството обаче са изпратили документ, че никога не е била съветник на Първанов.

Подсъдимият по делото „Килърите" каза още, че е имало опити да бъде накаран да стане свидетел, но той не се е съгласил. Стоянов заяви, че последствията трябва да се понесат от виновните.

„Ако има поне един очевидец на вземането на парите за поръчки, ще си наведа главата, за да ме осъдите", коментира Стоянов.

Той заяви, че не вярва на думите на адвокатите си, че ще бъде осъден. Със събраните факти няма основания да бъда пратен в затвора, камо ли да получи най-тежката присъда.

#Килърите #Петър Стоянов #Сумиста #дело #убийство #поръчки #обвиняем #показания #Боян Джамалов #Георги Петков #Лозан Цеков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »