513 души са загинали по пътищата на България през 2012 г.

513 души са загинали по пътищата на България през 2012 г.
пред ВМА в София от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи беше поставена инсталация от 16 чифта обувки по случай Световния ден в памет на жертвите от катастрофи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

513 души са загинали по пътищата на България от началото на 2012 г., по данни на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Мрачната статистика съобщи председателят на асоциацията Владимир Тодоров по повод Световния ден в памет на жертвите на пътни инциденти, предаде БГНЕС.

По този случай пред ВМА в София от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи беше поставена инсталация от 16 чифта обувки, тъй като това е броят на хората, които загиват по пътищата на България за 10 дни.

15 от чифтовете са избрани произволно, а един от чифтовете беше на младия Светлин, загинал при катастрофа, причинено от пиян шофьор. Символично бяха запалени свещи.

„Искаме да вдъхнем на неговите родители кураж и сила, защото най-тежкото е да загубиш дете," каза Владислав Тодоров.

По думите му, през последните три години благодарение на усилията на държавата и медиите са спасени 1000 човешки живота.

„Няма българско семейство, в което да няма пострадал при катастрофа. Нека всеки един тази вечер да запали една свещ и да я постави на прозореца, да си помисли хубави думи за тези, които без време си отидоха," призова Владимир Тодоров.

Той се надява на толерантност на пътя и на по-малко такива оставени обувки.

Алекси Кесяков от „Пътна полиция" призова да променим своето поведение като участници в движението.

„Да поставим в нашите цели, че най-важно е да стигнем, където сме тръгнали, че там ни чакат, че трябва да превозваме хората внимателно, да пазим останалите, които се движат по пътищата," каза Алекси Кесяков.

#катастрофа #Световен ден на жертвите на пътя #България #Владимир Тодоров #Българска асоциация на пострадалите при катастрофи #Алекси Кесяков #„Пътна полиция"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"