Летящ старт на „Черния петък“ в САЩ

Летящ старт на „Черния петък“ в САЩ
Близо 17% от купувачите обаче наскоро разкриха, че планират да харчат пари след тазгодишния Ден на благодарността. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Тазгодишният „Черен петък“ в търговските вериги в САЩ започна по-рано отвсякога.

Гладните за стоки американски потребители оставиха пуйките вкъщи и започнаха да пазаруват масово от моловете, предаде БГНЕС.

„Черният петък“ е ответна реакция на инициативата срещу пазаруването на повече продукти, отколкото потребителите имат нужда, която вече е популярна в над 60 държави по света като Buy Nothing Day – Ден, в който нищо не се купува.

Магазините по традиция отварят в малките часове след Деня на благодарността. Денят се нарича „Черен петък“, защото обикновено това е денят, който може да изхрани цяла година.

През последните години продажбата на стоки започва все по-рано. Традицията бе спазена и през тази, след като тълпи от хора се събраха на опашки пред търговските обекти още във вечерта на Деня на благодарността.

„Таргет“, „Сиърс“ и „Тойс Ар Ас“ бяха сред тези, които отвориха вратите си в последните часове на празника. Десетки други в цялата страна – от „Мейсис“ до „Олд Нейви“ и „Бест Бай“, го сториха в полунощ.

След като прочутият клон на „Мейсис“ на „Хералд Скуеър“ в Ню Йорк отвори врати за клиенти, близо 11 000 потребители нахлуха.

Джоан Рийдеуолд и четирите й деца – на възраст от 6 до 18 години, бяха сред първите. Преди да влязат в „Мейсис“, Рийдеуолд вече беше похарчила близо 100 долара за играчки. Възнамерява да олекне с още 500, преди да посети „Олд Нейви“.

„Пазарувам единствено промоции“, призна тя.

Купувачите се надяват ранното отпушване да повиши продажбите през този сезон. Остава неясно обаче колко потребители ще се възползват от предимствата на този „Черен петък“.

Близо 17% от купувачите обаче наскоро разкриха, че планират да харчат пари след тазгодишния Ден на благодарността.

Американските власти очакват продажбите на „Черния петък“ да нараснат с 3,8%, или 11,4 млрд. долара.

#Ню Йорк #намаления #консуматорско общество #консумация #Buy Nothing Day #Ден на благодарността #черен петък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"