Мирослава Тодорова бе избрана за изпълнителен директор на Съюза на съдиите

Мирослава Тодорова бе избрана за изпълнителен директор на Съюза на съдиите
Поради неустановения си статут, тъй като е уволнена, Тодорова не се кандидатира отново за поста председател на Съюза на съдиите. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Бившият председател на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова бе избрана за изпълнителен директор на Съюза, съобщи съдия Нели Куцкова, говорител на Съюза.

Управителният съвет е гласувал решението за избор на Тодорова с пълно единодушие, като тя ще заема длъжността на доброволни начала, без да й се заплаща, предаде информационна агенция „Фокус".

Съдиите са изразили пълна солидарност с Мирослава Тодорова. Поради неустановения си статут, тъй като е уволнена, Тодорова не се кандидатира отново за поста председател на Съюза на съдиите, за да не пречи на работата, каза Куцкова.

Късно е петък в Пловдив общото събрание на Съюза на съдиите е избрало за нов председател на Съюза съдията от Софийски градски съд Таня Маринова.

Заедно с това за членове на управителния съвет на Съюза на съдиите са били избрани 9, а не както досега 7 души, тъй като работата им се разраства.

В новия УС влизат двама съдии от Върховния касационен съд, един от Върховния административен съд, един от Пловдивския апелативен съд (апелативният съдия Иван Ранчев) и четирима районни съдии.

#Таня Маринова #Нели Куцкова #изпълнителен директор #Мирослава Тодорова #Съюз на съдиите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »