Поискаха оправдателна присъда и за другия подсъдим по делото „Килърите" Райчо Стойнев

Поискаха оправдателна присъда и за другия подсъдим по делото „Килърите" Райчо Стойнев
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Оправдателна присъда за обвинямия по делото „Килърите" Райчо Стойнов поиска неговият адвокат Димитър Марковски.

Според Марковски липсват веществени доказателства, които да доказват конкретно и безспорно деянията, за които Стойнев е предаден на съда - набавяне на оръжие за убийството на Румен Рачев и укриване на убийците му, предаде информационна агенция „Фокус".

Безспорно е доказано само, че Владимир Филев и Георги Трифонов през лятото на 2009 г. са били на хижа „Вада", но Райчо Стойнев не е имал никаква представа какво ще се прави.

Твърденията на свидетели, че на хижата е имало склад за наркотици и оръжеен арсенал адвокат Марковски нарече басни.

Един от свидетелите е видял там пистолет, но той се различава съществено на външен вид от оръжието, с което е убит Рачев. Това опровергава обвинението, че Стойнев е осигурил оръжието на престъплението, няма и сведения той да е получил пари за доставката му.

Адвокат Марковски обърна внимание и на факта, че преди процеса Стойнев е познавал от подсъдимите само Янко Попов и при това положение не може да стане помагач на хора, които не познава.

С пълно убеждение и силно мотивиран от конкретните доказателства по делото адвокат Димитър Марковски призова съда да постанови за Райчо Стойнев оправдателна присъда по всички обвинения.

#Килърите #адвокат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници