САЩ похвали България за противодействието на тероризма

САЩ похвали България за противодействието на тероризма
Вътрешният министър Цветан Цветанов се срещна с директора на Бюрото за Дипломатическа сигурност към Държавния департамент на САЩ Ерик Бозуел. Снимка: МВР
A A+ A++ A

България е значим фактор в противодействието на тероризма, наркотрафика и трафика на хора, заяви директорът на Бюрото за Дипломатическа сигурност към Държавния департамент на САЩ Ерик Бозуел.

Той се срещна с българския министър на вътрешните работи Цветан Цветанов във Вашингтон, съобщиха от МВР.

На срещата бяха обсъдени въпроси на двустранното сътрудничество в областта на правоохраната, върховенството на закона и сигурността на гражданите.

Посланик Ерик Бозуел заяви, че България и българското правителство са пример за подражание и модел за близко сътрудничество в правоохранителната област.

Цветан Цветанов подчерта важността на двустранното сътрудничество в оперативната област.

Пример за това е помощта, получена от всички американски правоохранителни служби с представителства в България веднага след атентата в Бургас на 18 юли, както и в последващото разследване на инцидента.

Българският вицепремиер изрази специална благодарност за продължаващото обучение на български правоохранителни служби в Академиите по правоохрана в Будапеща, Унгария, и Розуел, САЩ.

Ерик Бозуел увери българския вътрешен министър, че това сътрудничество ще бъде продължено и дори разширено и в бъдеще.

#САЩ #България #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #тероризъм #трафик на наркотици #трафик на хора #Държавен департамент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"