Фандъкова глоби фирми за лошо почистване на София

Фандъкова глоби фирми за лошо почистване на София
След натрупалите няколко снатиметра сняг в понеделник вечерта, рано сутринта във вторник Йорданка Фандъкова започна обиколка на града, за да провери ситуацията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът на София Йорданка Фандъкова наложи глоби на почистващи фирми заради проблеми със снега по пътища около София.

След натрупалите няколко снатиметра сняг в понеделник вечерта, рано сутринта във вторник градоначалникът започна обиколка на града, за да провери ситуацията, предаде БНР.

Три фирми ще бъдат санкционирани заради недобре свършена работа. Според Йорданка Фандъкова фирмите са се забавили и затова се е получил проблемът с почистването на града.

„Обстановката в София е нормална, зимна, хората могат да се движат с градския транспорт и личните си автомобили," каза Йорданка Фандъкова.

Всичките пътища по които се движи масовият градски транспорт на София са почистени.

102 машини обработват пътищата на София в момента. Заледяване има само във вътрешно кварталните улици.

Проблем има със снегонавяванията в район „Кремиковци". Автобус 118 се движи само до гара Яна, но до половин час ще може да се движи по целия си маршрут.

Вечерта в понеделник е било трудно придвижването към Марчаево, „Владая" и „Княжево", но проблемът вече е решен, обясни Йорданка Фандъкова.

Тя не е останала доволна от почистването на спирките и подлезите. Затова всички фирми, които трябва да се погрижат за това ще бъдат глобени.

„Ако не се справят до 8:00 часа тази сутрин, пак ще бъдат наложени санкции. Ако 5% от територията, за която трябва да почистят не е обработена, пък ще получат и глоби," подчерта столичният кмет.

Йорданка Фандъкова продължи обиколката си из крайни столични квартали.

#София #сняг #снегорин #Йорданка Фандъкова #кмет на София #заледяване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »