НЗОК поема процедурите и медикаменти за ин витро

НЗОК поема процедурите и медикаменти за ин витро
На срещата с ръководството на НЗОК присъстваха представители на пациентски организации, управители на клиники за ин витро процедури, както и водещи специалисти по репродуктивна медицина. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще заплаща процедурите и медикаментите за ин витро от 2013 г., които към момента се осигуряват от Фонд „Асистирана репродукция", съобщиха от пресцентъра на Касата.

За целта в бюджета на НЗОК са предвидени 15 млн. лева, но ще бъде запазен досегашният процес на работа на Фонда и няма да има промяна при процедурата по кандидатстване.

Според НЗОК отпускането на лекарствата трябва да става чрез аптеки в болниците, защото по този начин ще има механизъм за проследяване и контрол.

Дали обаче клиниките ще съдействат при сключване на договори с аптеки, както обещаха от Касата, ще бъде решен през следващата седмица.

На срещата с ръководството на НЗОК присъстваха представители на пациентски организации, управители на клиники за ин витро процедури, както и водещи специалисти по репродуктивна медицина.

#фонд „Асистирана репродукция" #НЗОК #ин витро #лекарства #аптеки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"