Нейнски ще се бори за обединена Синя коалиция

Нейнски ще се бори за обединена Синя коалиция
Нейнски смята да предложи общи политически екипи за управление, които да намалят конфликтите между политическите ръководства. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Проектът „Синя коалиция" трябва да бъде не само възобновен, но и доразвит, заяви евродепутатът от коалицията Надежда Нейнски.

По думите на бившия лидер на СДС и отскоро бивш член на сините, Синята коалиция е върнала надеждите на хората, че традиционната десница може да се яви обединена на избори, цитира я БНР.

„Аз бях избрана с листата на Синята коалиция и за да остана при хората, трябваше да остана при Синята коалиция. Онези, които избраха да напуснат Синята коалиция, напуснаха хората", каза Нейнски .

Нейнски съобщи, че след учредяването в Пловдив на Националния съюз „Единство" в събота, й е бил даден мандат да състави екип, който да започне преговори в рамките на Синята коалиция.

Нейнски смята да предложи общи политически екипи за управление, които да намалят конфликтите между политическите ръководства, като според нея, отделните партии ще имат и волята, и куража да направят още по-силно сближаването помежду им.

Надежда Нейнски сподели, че последните дни са били много емоционални, защото хора са я срещали по улиците, казвайки, че очакват да бъдат единни, „защото България има нужда от демократична промяна, защото дефицитът е от демокрация, не от магистрали".

Малко по-рано лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че преди празниците предстоят разговори с „Единство" относно Синята коалиция, тъй като от ДСБ гледат на съюза като обединител на десницата.

„ДСБ е за това да има единна Синя коалиция, това е задача и на 10-то Национално събрание", каза Костов, добавяйки, че партията ще направи всичко възможно, което е по силите й, защото вярва, че ще има Синя коалиция „заедно с хората, които бяха изгонени или напуснаха СДС заради синята идея".

Лидерът на Съюза на свободните демократи, Стефан Софиянски пък коментира, че ще търси партньори за предстоящите парламентарни избори.

„Наше верую е, че не хората се обединяват, а идеите ги обединяват", сподели Софиянски.

На журналистически въпрос дали Съюза на свободните демократи е по-близо по СДС или до „Единство", Софиянски каза, че СДС е идея и той е седесар.

„От тази гледна точка ние сме много близко до „Раковски" 134, стига да имаме общи идеи и позиции, защото на тези избори ще бъдем категорично като опозиция на това, което става през последните четири години в България", заяви Софиянски.

#Надежда Нейнски #Синя коалиция #ДСБ #Иван Костов #СДС #десница #Стефан Софиянски #обединение #„Единство"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"