Майките преговарят с ГЕРБ за детските надбавки

Майките преговарят с  ГЕРБ за детските надбавки
На срещата ще бъдат коментирани и исканията на майките за увеличаване на обезщетението за отглеждане на малко дете и за осигуряване на достатъчно места в детските градини и ясли. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Инициативният комитет на майките ще се срещне с депутати от ГЕРБ, за да бъдат обсъдени детските добавки.

Срещата идва пет дни след приемането на държавния бюджет и бюджета на държавното обществено осигуряване за 2013 г. ,пише Дарик.

На срещата ще бъдат коментирани и исканията на майките за увеличаване на обезщетението за отглеждане на малко дете и за осигуряване на достатъчно места в детските градини и ясли.

Двата новоприети бюджета не се отразиха на майчинството и то остана в размер на 240 лева месечно, както и на детските добавки, които за поредна година остават 35 лева.

От инициативния комитет на майките очакват преразглеждане на бюджетите на страната и този на НОИ с цел стимулиране на раждаемостта в България.

Едно от предложенията на Инициативния комитет на майките е увеличаване на обезщетението за отглеждане на малко дете от 240 на 310 лева.

Второто искане е детските надбавки да бъдат увеличени и да се взимат от всички деца.

По-голямата част от опозицията в парламента подкрепи исканията на майките, а депутатите от ГЕРБ внесоха като предложение одобряването на 30 млн. лева за строеж на детски ясли и градини през 2013 г.

Според изчисленията на майките с 30 млн. едва 2000 деца ще могат бъдат приети, а само в столицата има около 15 000 малчугани, които чакат за място в детска градина.

#майки #инициативен комитет #ГЕРБ #детски надбавки #ясли #детски градини #места

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"