Закопчаха сътрудници на Дойче банк за пране на пари

Мениджърите купували в чужбина сертификатите, без да плащат данък оборот върху тях, след това ги продавали и изисквали данъчните в Германия да им възстановят налога върху оборота. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Петима сътрудници на най-голямата германска банка Дойче банк са били задържани сутринта в четвъртък за пране на пари и укриване на данъци.

Полицейската акция е била част от голямо разследване за злоупотреби в търговията със сертификати за емисии на въглероден двуокис на международно ниво, предаде БНР.

Шестцифрени суми да били отклонени незаконно, заради което са били претърсени офисите на Дойче банк в Берлин, Франкфурт и Дюселдорф. Разпитани са били 25 души, между които са и петимата задържани.

Властите в Германия съобщиха, че прокуратурата е започнала работа по случая още през 2010 г., но не дадоха повече подробности.

До Дойче банк полицията е стигнала след признания на шестима мениджъри, арестувани по обвинение в укриване на данъци.

Мениджърите купували в чужбина сертификатите, без да плащат данък оборот върху тях, след това ги продавали и изисквали данъчните в Германия да им възстановят налога върху оборота. Сертификатите били купени от Дойче банк.

Въпросните сертификати позволяват на компании в ЕС да изхвърлят определено количество вредни емисии. Ако надвишат поставените им граници, те трябва да платят за още сертификати, с което се цели намаляването на производства, отделящи прекалено количество на въглероден двуокис.

#укриване на данъци #пране на пари #емисии #сертификати #полиция #сътрудници #Дойче банк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници