Пуснаха Алексей Петров под домашен арест

Пуснаха Алексей Петров под домашен арест
СГС обяви, че споделя доводите на защитата, че прокуратурата не е положила нужното за установяване на обективната истина. Снимка: БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Софийският градски съд (СГС) измени мярката за неотклонение на основния обвиняем по знаковото дело „Октопод” Алексей Петров от най-тежката „задържане под стража" в следващата по тежест „домашен арест".

СГС обяви, че споделя доводите на защитата, че прокуратурата не е положила нужното за установяване на обективната истина, предаде БГНЕС.

Според магистратите прокуратурата в Тетевен е имала достатъчно време да извърши проверката по производството там за установяване дали един от основните свидетели по делото – Пламен Устинов, е принуждаван да лъжесвидетелства.

„Фрапиращо е, че за времето от месец май досега прокуратурата не е положила необходимите грижи за установяване на обективната истина за това дали е оказвано въздействие на свидетелите”, заяви съдия Румяна Ченалова.

По-рано в четвъртък бе приета и тройна експертиза за здравословното състояние на Алексей Петров, според която той се повлиява благоприятно от лечението и не може да се лекува в болницата към затвора.

Здравословното състояние на Алексей Петров се е подобрило след рехабилитацията и физиотерапията, провеждана в болницата в Банкя.

Определението на съда все още не е окончателно и може да бъде протестирано или обжалвано пред Софийския апелативен съд.

#домашен арест #Алексей Петров #Софийски градски съд #СГС #Пламен Устинов #Октопод #Румяна Ченалова #Банкя #Тетевен #Софийския апелативен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »