Трима или четирима са били извършителите на атентата в Бургас

Трима или четирима са били извършителите на атентата в Бургас
Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че имената на някои от организаторите вече са известни. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Трима или четирима са били извършителите на атентата в Бургас, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

В ефира на Дарик Цветанов каза, че те не са българи и няма информация да са пребивавали в страната в минал период от време.

Вътрешният министър заяви, че разследването върви в правилната посока и съвсем скоро ще има резултати, които ще бъдат обявени публично.

Цветанов подчерта, че през последните няколко седмици има прогрес в разследването, тъй като освен информацията за броя на извършителите, идентичността на някои от тях вече е известна.

„Докато не сме във фаза да не възпрепятстваме разследването, не бих си позволил да говоря в детайли. От всичко, което е събрано до настоящия момент, могат да се изведат определени предположения за извършителите“, коментира министърът.

Той подчерта, че България е водеща в разследването и докато българските разследващи органи не се произнесат, не би искал да изяснява коя държава какво говори и да влиза в полемики.

Цветанов припомни, че три месеца преди атентата в Бургас е имало идентична ситуация в Кипър, където е имало изпреварваща информация и властите са си свършили работата.

„България е нямала тази изпреварваща информация, защото пребиваването на тези лица е станало около 20 дни преди атентата“, обясни вътрешният министър.

Той коментира, че престъпниците са влезли в страната от други държави в ЕС и са се легитимирали с истинските си документи, след което представяли фалшиви в България, където са наемали хотели и автомобили по Черноморието.

#министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #разследване #България #извършители #атентат в Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »