Обирджиите на „Алианц" били студенти

Обирджиите на „Алианц" били студенти
Третоят задържан - Владимир Стоянов е работил в „Алианц" до септември 2011 г., той е и бил инициатор на обира, който бил планиран около месец. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Извършителите на обира на застрахователния клон на „Алианц" в София са студенти, съобщи на пресконференция шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Обирът бе извършен в края на октомври, а откраднатата сума бе около 600 хил. лева. Разследващите установиха сериозни пропуски в сигурността на клона, а от записите на охранителните камери се разбра, че грабежът е извършен за 32 секунди.

Момчетата са на по 24 години и учат в Свищов, като заедно с тях е бил арестуван и техен съучастник, който е бивш служител в кона на „Алианц", предаде КРОСС.

Обирджиите са били задържани в Свищов, като само малка част от парите са били открити - около 5000 лева, а при предстоящите обиски разследващите се надяват да намерят и част от валутата.

Единия от извършилите грабежа си е купил автомобил за 17 хил. лева, посочи Йорданов.

По неофициална информация на БНР двамата студенти се казват Михаил Гюров и Кристиян Александров.

Третият задържан - Владимир Стоянов, е бил шофьор на групата. Той е на 21 години. Установен е и бил собственикът на автомобила.

И двамата са познати на полицията  – единият за кражба от магазин, а другият за пътно-транспортно произшествие.

Стоянов е работил в „Алианц" до септември 2011 г., той е и бил инициатор на обира, който бил планиран около месец.

Йорданов коментира, че охраната на банките се подценява, защото тримата не са професионални крадци и все пак са успели, цитира го БТА.

#Валери Йорданов #студенти #Свищов #Владимир Стоянов #застрахователна компания #въоръжен обир #бул. „Дондуков“ #„Алианц“ #обир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници