Усложнена пътна обстановка заради поледици

Усложнена пътна обстановка заради поледици
Усложнена заради поледица, ниски температури и дъжд е обстановката във Велико Търново, Силистра и Русе. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, на места са заснежени и частично заледени, но са почистени и обработени, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Усложнена заради поледица, ниски температури и дъжд е обстановката във Велико Търново, съобщиха от Областното пътно управление.

От там посочиха, че всички машини работят, пътищата се опесъчават, но заради валежите и ниските температури от -6 до -1 градуса пътните настилки се обледяват дори след опесъчаване.

Заради поледицата има аварирарил автомобили на Главен път София-Варна, в посока Стражица.

От Областно пътно управление препоръчват на водачите на автомобили да не преминават по пътя Велико Търново – Арбанаси, който не е опесъчен заради големия наклон и има опасност от инциденти.

В Силистра пътищата са мокри, на места има частични заледявания, но участъците са опесъчени, съобщиха от Областното пътно управление в града, цитирано от Дарик.

Работят десет опесъчаващи машини. Няма информация за пътни инциденти през нощта.

Временно затворен за опесъчаване е пътят от „Петолъчката” до град Котел, обявиха от пресцентъра на ОДМВР-Сливен.

Около 7:30 часа сутринта в неделя заради заледената настилка е станал пътен инцидент с товарен автомобил малко преди котленското село Пъдарево.

Ремаркето на товарния автомобил е поднесло и се е обърнало на пътното платно. На място е изпратен екип на „Пътна полиция”, ремаркето и камиона са преместени, няма пострадали.

Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала и Печинско” и по пътя Батак – Доспат, Гоце Делчев – Доспат и Сърница – Доспат.

Временно е затворен път III-606 (разклон път I-6 до Копривщица) поради заледяване и множество пътни произшествия.

Поради ниските температури и валежи са извършени обработки със смеси срещу заледяване във всички райони на София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

През нощта са обработени със смеси срещу заледяване приоритетно улици и булеварди, по които се движи масовият градски транспорт, както и опасни, стръмни участъци.

Продължава обработването на улици и на площите при спирките на градския транспорт. Над 80 специализирани за почистване машини работят на терен.

Необходимо е етажните собствености да се погрижат за почистването на площите пред жилищните си кооперации, собствениците на търговски обекти и офиси – пред съответните сгради.

#Агенция „Пътна инфраструктура” #Велико Търново #Силистра #София #Варна #Стражица #Арбанаси #Петолъчката #Котел #Сливен #МВР #Пътна полиция #Превала #Печинско #Батак #Доспат #Гоце Делчев #Сърница #Копривщица #Столична община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »