Зъболекарите приеха рамковия договор за 2013 г.

Зъболекарите приеха рамковия договор за 2013 г.
В присъствието на здравния министър Десислава Атанасова договорът беше подписан от управителя на НЗОК д-р Пламен Цеков и председателя на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският зъболекарски съюз (БЗС) подписа Националния рамков договор за денталната медицина за 2013 г.

Председателят на БЗС д-р Борислав Миланов съобщи, че бюджетът за денталната дейност на НЗОК за 2013 г. е 106 500 млн. лв., като няма да има ръст в доплащането от страна на пациентите, предаде БГНЕС.

Миланов заяви, че бюджетът на зъболекарите е увеличен с 5 100 млн. лв., като пакетът за деца до 18 години отговаря на всички средностатистически европейски изисквания.

По неговите думи ще започнат консултации за разширяване на пакета за възрастни, за да може да бъде финансиран от следващия бюджет на държавата, а увеличението ще бъде разпределено в заплащането на пломби и екстракции, което е увеличено от 28 лв. на 29.45 лв.

„Никога от здравеопазването не правим политика, а правим политика в здравеопазването“, коментира председателят на зъболекарския съюз, като категорично отхвърли тезата, че денталната медицина е нереформиран сектор.

„Твърдя, че сме единственият реформиран сектор в сферата на здравеопазването“, заяви Миланов.

Той добави, че зъболекарите винаги ще отстояват правата на пациентите, тъй като те са винаги свързани с хората и „това, което е добро за пациент, е добро за лекаря по дентална медицина“.

„Достигнахме до фаза, която удовлетворява и двете страни, по отношение на цените и обемите сме се съобразили напълно с БЗС“, коментира подписването на рамковия договор за 2013 г. шефът на НЗОК Пламен Цеков, като не отрече, че има някои неточности и неясноти, които трябва да бъдат премахнати в последният момент.

#БЗС #Национален рамков договор #НЗОК #НРД #Борислав Миланов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"